De workshops

Locatietheater

Wanneer een theatervoorstelling op een andere plaats gegeven wordt dan in een theatergebouw of openluchttheater, dan wordt het theater op locatie genoemd. Vaak is deze plaats middels allerlei ingrepen geschikt gemaakt voor het geven en bijwonen van voorstellingen. Bij locatietheater maakt de plaats zelf een belangrijk deel uit van de voorstelling.

In theaters, op festivals, op scholen voor basis- en voortgezet onderwijs…..alles is mogelijk voor een breed publiek. Informeer naar de mogelijkheden.

Improvisatietheater/workshop

Improvisatietheater (vaak afgekort tot improv of impro) is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse verzinnen. Ze stappen dus de scène op met een beperkt aantal elementen (vaak suggesties uit het publiek) zoals de locatie waar de scène zich afspeelt, of het soort personage dat ze spelen, en improviseren de rest op het moment zelf. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch, maar er zijn ook improvisatievormen die niet noodzakelijkerwijs humoristisch van opzet zijn.
Een goed voorbeeld van improvisatietheater was bijvoorbeeld de ‘Lama’s’.

In de spelworkshop wordt er gewerkt aan elementair spel (het gebruik van je fantasie, het gebruik van eigen creativiteit en het gebruik van lichaam en stem om zo geloofwaardig mogelijk te spelen), schakelen, hoe je een personage maakt, en doen we improvisatieoefeningen. De workshop is er op gericht om het spelen makkelijker te maken, zodat het dus leuker wordt.

Afhankelijk van uw doelen kiezen we in overleg voor een vorm die het beste past. Leuk om te doen en succes gegarandeerd!

(School)Musicals

Een schoolmusical brengt een school samen, omdat verschillende leerlingen, met verschillende talenten, in verschillende disciplines samenwerken. Het laat docenten en leerlingen op een andere manier met elkaar omgaan en ze leren elkaar anders kennen. Die samenwerking werkt door in de sfeer van uw school, docenten en leerlingen zijn tenslotte het hart van uw school.

Mijn werkwijze met maken met kinderen houdt in dat ik veel gebruik maak van de competenties van mijn leerlingen. Ik vind het belangrijk dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van hun kwaliteiten, spel- en maakinput, uiterlijke kenmerken, kennis en vaardigheden. Deze competenties, in combinatie met een goede onderlinge band en samenwerking, staan garant voor prachtige musicals en andere producties.

Lipdub maken op locatie

Een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. De audio wordt achteraf tijdens de post-productie vervangen door die van het originele nummer.  De meest populaire lipdubs worden zo gefilmd dat ze uit een lang en continu shot bestaan, waarin de camera reist door verschillende kamers en situaties in bijvoorbeeld een kantoorgebouw, school, universiteit of welke locatie dan ook. De locatie waar de lipdub zich afspeelt kiest u natuurlijk zelf!
Het gekozen muzieknummer en de boodschap van de lipdub stemmen we, in overleg, op elkaar af. ‘Props’ maken de verbinding van belangrijke woorden uit de song ten opzichte van het gefilmde beeld zichtbaar. Zij slaan een brug als het ware. Dit maakt de eindclip boeiend en verrassend.

U mag verwachten dat er een origineel en verrassend product ontstaat. Je kunt je groep, in welke samenstelling dan ook, op een prachtige en originele manier onder de aandacht brengen. Een videoboodschap met muziek of tekst wordt zo een leuke teampresentatie. Een heerlijk activiteit voor een bedrijfsuitje, als teambuilding, als afscheid van een collega of ter promotie van uw bedrijf of school.

Mogelijkheden te over voor een lipdub, die garant staat garant voor een middagje creativiteit, spontaniteit en hilariteit!

Educatie

Theater als communicatiemiddel over de maatschappij waarin we leven. Vooraf of naar aanleiding van een voorstelling of programma ontwikkel ik workshops en educatieve programma’s voor (amateur)spelers, leerlingen en docenten uit het primair-, voorgezet-, speciaal- en beroepsonderwijs. Een kennismaking met theater, het uitdiepen van een speciaal thema, of welke andere insteek dan ook. De workshop wordt aangepast en toegesneden op uw wensen. De deelnemers worden uitgedaagd om zichzelf en elkaar te verrassen en biedt een ervaring die niet snel vergeten wordt.